Skip to content

Besök av Annemaree Lloyd

september 2, 2008
by

Dr Annemaree Lloyd presenterade sin forskning om informationskompetens i yrkeslivet vid föreläsningar på BHS och GU inom ramen för LinCS i slutet av förra veckan. Dr Lloyd är universitetslektor och forskningsledare vid School of Information Studies, Charles Sturt University i Wagga Wagga, Australien. Resultat från hennes studier av hur informationskompetens gestaltar sig i yrken som brandman och ambulanspersonal framhäver fysiska dimensioner av information och kroppen som en viktig informationskälla. Med sin forskning ritar Dr Lloyd delvis om landskapet för informationskompetens.

Måndag och tisdag i förra veckan besökte jag the Web-Seal Summer School, en forskarskola för doktorander vid University of Tampere, Finland. Jag höll två key-noteföreläsningar, en om kritiska drag i informationspraktiker för meningsfullt lärande och en om fenomenografi. I forskarskolan deltog ca 35 doktorander och 5 seniora forskare från Finland och Estland, bland andra Annemaree Lloyd.

Under veckan diskuterades också vidare forskningssamverkan mellan LinCS och Charles Sturt University. Vi ser fram emot fortsättningen.

Louise

Annonser
No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: